WAKAF AMANAH RAKYAT (WARak)

Yayasan Pelajaran MARA

Taklimat Tabung Wakaf Amanah Rakyat Yayasan Pelajaran MARA (WARak) Sempena Program Kesihatan Dan Penyerahan Bantuan Awal Persekolahan YPM Kepada Warga Kerja MARA Negeri Melaka

Dewan Pusma MARA Melaka,30 Ogos 2023-Telah berlangsung sebentar tadi sesi taklimat berkaitan Tabung Wakaf Amanah Rakyat Yayasan Pelajaran MARA (WARak) kepada lebih 50 orang warga kerja MARA Negeri Melaka yang telah diadakan di pejabat MARA Negeri Melaka.

Sesi taklimat itu telah disampaikan oleh Tn Hj Zul Fadlain Abdullah,
dari Seksyen Pembangunan Wakaf YPM bagi menerangkan fungsi dan peranan WARak kepada warga kerja MARA.

Turut diadakan dalam program berkenaan ceramah kebajikan, kesihatan & Ceupacs Care oleh Ustaz Asri bin Hassan daripada BSM, penyerahan cek MARA Prihatin akibat bencana alam serta penyerahan bantuan awal persekolahan YPM dan juga bantuan Zakat Wakalah yang telah disempurnakan oleh En. Nurul Azmi bin Johari (Pengarah MARA Negeri Melaka).

Semoga daripada program ini dapat menyebarluaskan lagi kepada masyarakat berkaitan amalan berwakaf dan seterusnya bakal memberikan manfaat kepada insan yang memerlukan di seluruh negara.

Turut hadir sama Y.M Raja Shahrul (Sek. Agihan Wakaf), Pn Asliza Shimma (Sek. Pembangunan Wakaf), Pn Aisyah Toha (STO MARA Negeri), En Faidzal Jaafar (3PN YPM) dan warga kerja MARA Melaka.